Press ESC to close

Manchester United kondigt lanceerdatum aan: dit is het uitgelekte ontwerp

Manchester United heeft vandaag bekendgemaakt wanneer het nieuwe uitshirt definitief onthuld gaat worden. De Engelse grootmacht meldt op sociale media dat op 25-07-2024 het tenue gelanceerd gaat worden. Volgende week donderdag kunnen supporters zowel in de fysieke winkels als de onlineshop het tenue aanschaffen.

De afgelopen maanden gingen er diverse ontwerpen rond op internet, maar @jerseyfirstlook wist het officiële uitshirt al te bemachtigen. De in Vietnam woonachtige Manchester United-supporter maakte daar onderstaande unboxing video van. De club uit de Premier League gaat spelen in een overwegend donkerblauw shirt, met lichtblauwe accenten.

Manchester United heeft verder gekozen om alle sponsoruitingen en het eigen clublogo in lichtzilver af te beelden. Ook de strepen van Adidas en de mouwsponsor op de linkermouw zijn lichtzilver. De club, waar Nederlander Erik ten Hag aan het roer staat, speelt met Snapdragon op het shirt. De hoofdsponsor is groot geworden door het ontwikkelen van chips die gebruikt worden door Samsung.

Daarnaast valt op dat Manchester United weer de beschikking krijgt over de traditionele kraag. Het is de vierde keer sinds de jaarwisseling dat de kledingsponsor hiervoor kiest. De achterkant van het shirt heeft een patroon, waarin gebruik is gemaakt van de letter M. In de nek is het wapen van The Reds afgebeeld.

Nieuwe uitshirt van Manchester United voor 2024-25
Nieuwe uitshirt van Manchester United.