Press ESC to close

Ronaldinho speelt hoofdrol tijdens lancering tenue FC Barcelona

FC Barcelona heeft het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2024-25 officieel bekendgemaakt. De Spaanse topclub heeft niemand minder dan clublegende Ronaldinho een hoofdrol laten spelen in de commercial. Nike stapt af van de traditionele banen en brengt met het design een ode aan het allereerste shirt uit 1899.

Aankomend seizoen viert FC Barcelona haar 125-jarig jubileum en Nike pakt groots uit om dit te vieren. De Spaanse club ontstond op 29 november 1899, en voor de designers van het kledingmerk is dit de ideale gelegenheid om uit te pakken. Het allereerste shirt van de Catalanen had twee kleuren; enkele jaren later voegden ze de verticale banen toe aan het tenue.

“Met de kleuren blauw en bordeauxrood, welke als hoofdelement in het embleem aanwezig zijn, is er een onderscheidend, uniek en symbolisch ontwerp gecreëerd dat de identiteit van het team door de jaren heen oproept,” zo luidt het statement van FC Barcelona op de clubwebsite. Het shirt is zodanig ontworpen dat het een elegante en klassieke uitstraling heeft.

Het logo van FC Barcelona staat in het midden van de borst. Het gouden logo van Nike siert het shirt. Het Amerikaanse kledingmerk heeft ook de Dri-FIT technologie toegevoegd aan het tenue. De nieuwste ontwikkelingen zorgen ervoor dat het shirt ademend vermogen heeft en precies daar ventilatie biedt waar het nodig is.

Thuisshirt FC Barcelona 2024/25 kopen

Wil jij het nieuwe tenue aanschaffen van de club uit La Liga? Dat kan. Klik hier om naar de fanshop van FC Barcelona te gaan. De ADVANCED TECH-shirts worden verkocht voor €149,99. Voor dit bedrag krijg je het shirt van de hoogste kwaliteit, voorzien van de bekende Nike Dri-FIT technologie.

FC Barcelona thuistenue 2024-25
Het shirt van FC Barcelona sensatie Yamal met rugnummer 19.